Wednesday, April 29, 2009

rindu kamu, kamu, kamu dan kamu...

from left: umiain, mummyalif, sitechik alif, mek ann, ina, leym n wawa...

salam...

malam semalam sebelum tido kelebek album lama2 tejumpa ngan gambar ni... sesungguhnya aku amat2 windu dengan mereka2 ini... irma(mummyalif), mek ann, ina, leym n wawa... mereka ni kawan tika suka mahupun duka.. tahun ni masuk tahun ke 13 perkenalan kami.. dan mereka ini tak pernah berubah.. masih seperti yang aku kenal 13 tahun yang lalu.. hanya aku yang berubah... kenapa??? kesilapan dan kebodoha
n diri sendiri...

sahabat2ku...
maafkan aku kerana tidak lagi menjadi kawan baik yang setia seperti dulu... maaf kerana tidak bisa berada bersama kalian ketika kalian berduka dan tidak lagi bermanje seperti kita suatu ketika dulu... sesungguhnya aku malu pada kalian... akibat kebodohan dan kesilapan yang pernah aku lakukan dan kesannya masih tertinggal bersamaku...

kami... dari kiri.. wawa, ina, umi ain, leym n mek ann...

sahabat2
ku...
sesungguhnya perasaan sayang ini tak pernah berubah.. cuma aku yang malu untuk bertemu dengan kalian... maaf sekiranya ada ketika aku 'hilang' tanpa khabar berita.. bukannya apa, sekadar mencari diriku yang telahpun hilang.. itu sahaja...


maaf sekiranya khabar ku kirim lewat malam tadi mengganggu tidur kalian... aku tak bermaksud cuma dari hati yang amat ikhlas ku pohon seribu kemaafan di atas kekhilafan yang telah aku lakukan dan terima kasih di atas perhatian dan nasihat yang kalian curahkan... sesungguhnya kalian laa sahabat sejati...

kami di epot KK.. mek ann, umi ain, leym, wawa, tourist guide n ina.. yang lelaki 2 orang tu tourist guide merangkap driver kami kat KK...


ini laa kengkawan baik aku yang aku kenal since July 1996 (kecuali wawa since Dis 1995).. kami kenal since sama2 masuk tertiary education kat tetengah KL nieh... we all satu kolej Akademi Infotech MARA yang dulunya kat Bangunan MARA Lama.. skang ni bangunan nie pun dah runtuh dah... huhuhuuu... tak leh nak tunjuk kat anak2 cucu... habis Adv. Dip kitaorang sume ni sambung lagik kat PPP/ITM.. nama lama untuk UiTM Kampus Seksyen 17... masa kat PPP kitaorang ni dok satu umah and since then kitaorang rapat macam adik beradik... dalam reramai ni aku paling rapat dengan mek ann and menjelang ujung2 blaja tu aku start rapat ngan ina sampailaa aku start keje, memang aku terlalu rapat ngan ina and her family...

aku start tear apart ngan mereka sebab kebodohan aku... terlalu ikutkan CINTA sampaikan aku sanggup buang kengkawan aku... dan skang ni aku dah terima padahnya.. tapi mereka ni walaupun terluka tapi tetap menerima aku sebagaimana aku yang dahulu... cuma mungkin sedikit berhati2 sebab bimbang aku akan mengulanginya kembali... aku tahu walau berapa banyak maaf yang aku ucapkan pun belum tentu dapat menghilangkan perasaan terluka mereka...

yang pasti aku sayangkan mereka.. mereka laa teman terapat aku dan belum dapat lagi ditukar ganti... maafkan aku ya teman...

2 comments:

emroose said...

hehehhehe tengok gambar2 tu teringat zaman tengah slim (compare ngan skang) huhu....a'ah dah lama kita x jmp....nnt ada gath k'ti join lerrr...bleh kita jmp sembang2....mesti gempak hehehhe

Umi Ain said...

ngehngehngeh...

well ann.. kita still remain the same.. menten kata omputis.. anyway, kita jumpa ujung bulan nieh yek.. insya allah... salam wat family...